Bigpop

Bigpop 2022

event

Het feest der feesten in het dorp waar ik geboren en getogen ben: Bigpop. Ik heb al vele berichten gekregen waar de foto’s te vinden zijn (dus voel je niet bezwaard wanneer je me hebt bericht, you were not alone) en omdat de beschrijving met ‘een lange blonde jongen’ en ‘jongen met een blauw vest’ en ‘meisje met een rechte scheiding’ net niet voldoende waren om alvast foto’s eruit te filteren, zijn hier alle foto’s die ik heb uitgezocht. Dus mocht je foto hier niet tussen zitten; helaas, dan vond ik hem niet mooi genoeg om te gebruiken.

Goed. Even terug naar deze heugelijke dag in juli, want wat hebben we ernaar uitgekeken! Het is geen verrassing dat er in ons wonderschone, maar rustige dorpje niet zo heel veel te beleven valt. En al helemaal niet aan de Kleine Woldweg, wat de rest van het jaar toch wel de meest saaie weg is om van Oosterwolde naar Kampen te komen. (Excuses aan de bewoners van de Kleine Woldweg, maar jullie weten dat ik gelijk heb). Ik werd gevraagd door onze vriend Gerben Spijkerboer, de man met een hoge functie binnen de Bigpop-organisatie, om mijn camera mee te nemen tijdens dit festijn. Er volgden stevige onderhandelingen, maar we konden elkaar aan het einde van het gesprek de hand schudden en mijn camera mocht mee naar Bigpop.

Dit jaar was voor het eerst ook een middagprogramma toegevoegd aan het festival. Hier was niet alleen vermaak (lees: de bar en buitenpodium) voor de ouders, maar ook een waar springkussenparadijs voor de kleinsten. Ook was er een graffitiworkshop, alle vormen van suiker en vettigheid die kinderen op prijs stellen, een ware tatoeëerder (gelukkig met stiften in plaats van naalden) en de mogelijkheid tot een frituurtje of vleesje na het spelen. Kortom: win-win voor alle partijen.

Tessa was zoals gewoonlijk blij me te zien. Tessa is al vaker voorbij gekomen en iets in me denkt dat ze nog wel vaker voorbij gaat komen.

Mijn lieve Lise mocht ook mee voor haar Bigpop-debut en hoewel de springkussen nog een beetje teveel van het goede waren, was ze zoals jullie kunnen zien erg onder de indruk van de goede organisatie, het mooie weer en de gezellige sfeer die er hing.

Op het buitenpodium werd er de hele middag voor fijne muziek gezorgd door bands en artiesten uit de buurt. 

We lieten Lise na het avondeten achter bij mijn moeder voor een logeerpartijtje, zodat wij als degelijke ouders ons weer een avond jong en onbezonnen konden voelen. We gingen met de auto, want ik vermaak me prima zonder drank en doordat de Kleine Woldweg voor een dag een een-richtingsweg werd door de toestroom van de vele bezoekers, vonden we fietsen teveel van het goede. Zoals jullie kunnen zien waren er velen die er anders over dachten en waren er genoeg enthousiastelingen die wel op hun stalen ros arriveerden.

Mijn lieftallige neefje en nichtjes waren ook van de partij en zo leek het bijna een familie-uitje te worden.

De grote tent ging open en de artiesten voor het hoofdpodium stonden te popelen om te beginnen. Niet alleen de artiesten trouwens, de sfeer zat er vrijwel direct goed in en er werd door alle bezoekers hard meegezongen en gedanst.

Ik mocht ook meerdere keren op de foto. Iedereen leek het toch wat ongemakkelijk te vinden dat ik ‘aan het werk was’ en er werd me meer dan eens aangeboden om zelf op de foto te gaan. Nu vond ik het niet even verstandig om mijn camera aan iedereen met dit prachtige idee te overhandigen (ik ben goed verzekerd, maar het lot moet je niet tarten), een aantal keer mocht iemand anders toch op het knopje drukken. Hierboven zien jullie me met mijn lieftallige echtgenoot.

Ik ben absoluut niet verlegen, maar ik doe geen dingen die niet mogen. Daarom deed het toch een beetje pijn om voorbij het bordje ‘verboden voor onbevoegden’ over het hek te klimmen en mijzelf op het podium te wurmen. De Euros vonden het wel gezellig en gingen gewoon door met hun optreden, maar toen ik terugsloop naar het bewuste hek en een beveiliger me vroeg wat ik daar dacht te doen, kreeg ik toch even de stressvlekken. Mijn piepende “Ik ken de organisatie,” werd beantwoord met een opgetrokken wenkbrauw, maar ik mocht weer doorlopen. Zo voelt living on the edge met Kelly.

Tussen alle feestgangers vond ik mijn neven en mochten Hannah (mijn zusje) en ik even met ze op de foto.

Hannah en Kelly met aanhang. Het is wel weer duidelijk wie er leven in de brouwerij brengen en wie zorgen voor de stabiliteit in onze relaties.

Even een hulde aan de mensen die de hele avond de feestgangers de goede richting op wezen en het komende jaar de leukste verhalen hebben op verjaardagen.

Het was wederom geweldig en ik zie uit naar de volgende editie. Zullen we weer een dealtje maken, Gerben?

Mocht je jezelf niet gezien hebben; dit waren natuurlijk niet alle foto’s. Via deze link komen jullie bij nog meer moois en kunnen jullie de foto’s ook zelf bemachtigen: Galerij Bigpop 2022 Omdat ik het niet mooi vind, kies ik ervoor om geen logo op mijn foto’s te plaatsen. Aangezien ik wel graag wil dat mensen weten dat de foto door mij gemaakt is, hierbij het verzoek om mij even te taggen of benoemen wanneer je foto’s deelt op de socials. Dit wordt erg gewaardeerd. 🙂 Heel veel plezier met kijken!