Onze trouwkaart

Onze trouwkaart

ontwerp

Onze trouwkaart; wat een zware bevalling. Dat lag niet aan Sjoerd, mijn wederhelft, maar volledig aan mij. Ik heb bij iedere trouwkaart gedacht dat ik die van onszelf zelfs in een avondje in elkaar kon draaien. Nou… daar ben ik toch wel op teruggekomen. Ik heb het net niet in een avondje kunnen redden. Ook niet in meerdere avondjes. 

Normaal gesproken ga ik met een bruidspaar aan tafel zitten en vraag ik naar de stijl die ze mooi vinden, welke materialen ze mooi vinden, welke foto of illustratie erop mag en aan de hand daarvan leg ik de opties voor. Er is zo ontzettend veel te kiezen dat het niet te overzien is wanneer je er niet ‘in’ zit. Tegenwoordig laat ik dat laatste gedeelte van de zin achterwege en zeg ik gewoon dat er ontzettend veel te kiezen is, omdat het zelfs teveel is wanneer je er wel ‘in’ zit.

Blauw en goud.

Gelukkig wisten we al wel welke kleuren we leuk vonden. (Lees: mijn lievelingskleur blauw kon ook mijn verloofde bekoren)

Sjoerd heeft mij ten huwelijk gevraagd met uitzicht op de Matterhorn in Zwitserland. Jawel, dat is de berg die ook te zien is op de verpakking van Toblerone, waardoor mijn chocoladeverslaving en diepe liefde voor Sjoerd geweldig mooi samenkwamen in dit romantische moment. 

De illustratie op de voorkant is dus geïnspireerd op het huwelijksaanzoek.

Het papier van de kaart heeft een lichte structuur, omdat ik dit met illustraties het mooist tot zijn recht vind komen. De kaart is een 4x gevouwen A6-kaartje. Ik had deze indeling ergens een keer voorbij zien komen en ik vond het erg mooi uitkomen.

Onze rotsen in de branding

Onze ceremoniemeesteressen waren Luca (mijn nichtje, die ook met haar lieve Anne op mijn blog te bewonderen is) en Tessa (vriendin van Sjoerd en mij sinds een jaar of 10). We vonden het leuk wanneer de ceremoniemeesterbrief ook ‘in stijl’ van de kaart zou zijn, waardoor het een totaalpakketje wordt. Mijn lieftallige zusje Hannah wilde de geheime informatie wel verwerken in het bestand waarvoor ik de opzet had gemaakt. 

De dames heb ik geïllustreerd op een manier die ik typerend voor hen vond. De wilde krullen van Tessa en het knotje van Luca terwijl de portretjes zuchtend staren naar de lange to-do lijst die ze van mij hebben gekregen. Gelukkig viel dit in het echt best mee, toch dames?

Ik houd van herkenbare icoontjes. Daarom vond ik het extra leuk om de locaties van de dag terug te laten komen in beeld. Waarvan ik natuurlijk het huis van mijn ouders het leukst vond. 

Voordat de eerste opzet in beeld kwam, heb ik geschetst en geschetst en geschetst. En voor de verandering nog een keertje geschetst. 

… maar uiteindelijk kwam er een kaart uit! We hebben de kaarten verzonden in een donkerblauwe envelop met een wax zegel in goud (de blaren bleven maar een weekje zitten) en de namen + adressen van onze gasten handgeschreven met gouden inkt. Speciaal om onze dag met een gouden randje te vieren! 🙂

Heb jij ook een goed idee waarbij je nog de vaardige handen nodig hebt om het idee om te zetten in een ontwerp? 

Laten we samenwerken!