Tessa

Tessa

portret

Smokin’ blonde

Maak kennis met onze Tessa! Mocht je hier in de omgeving wonen, kan ze je bijna niet ontgaan zijn, want met zo’n bos blonde krullen vergeten mensen je nu eenmaal niet snel. 

Ik wilde even wat nieuwe dingen proberen met mijn camera en met dit mooie licht had ik ook gewoon zin om foto’s te maken. Ik heb Tessa gevraagd om me daarmee even uit de brand te helpen, waarop ze netjes toestemde. Nu had ik niet echt anders verwacht, want Tessa zegt bijna altijd ‘ja’ als ik haar iets vraag. Van “Tess, ik wil even een nieuw recept proberen, wil je proeven?” tot “Tess, laten we ook gaan riverdancen in de pub!” tot “Tess, ik wil eigenlijk backpacken in Israel, wil je mee?”

Ik wilde graag foto’s maken in Elburg. Ondanks dat ik er vrijwel naast woon, kom ik er bijna nooit om foto’s te maken. Het blijft vaak bij mijn bezoekje aan de markt op dinsdag (zeker even de loempia’s proeven!) en de wekelijkse boodschappen. Tessa woont in de stad, dus over de locatie waren we het snel eens. Al is ze nog steeds rasechte Oldebroeker en kan ze tot de ‘Import-Elburgers’ gerekend worden. 

Aangekomen bij het knusse huisje van Tessa lag haar stoel vol kleding met bijpassende schoenen eronder. “Welke schoenen mag ik aan?” Van te voren hadden er al even geappt over de kledingkeuze. Lees: Ik appte Tessa dat ze iets leuks uit moest zoeken wat ze leuk vond met schoenen die fijn zijn, omdat ik niet echt oog heb voor mode. 

Ik weet heus wel wat ik mooi vind en zie dat sommige kleding flatteert en andere eh… niet, maar inzicht? Nee, dat kan ik niet claimen. Iedereen vindt zulke andere dingen mooi en voelt zich mooi in zulke verschillende kledingstukken dat ik naast een lichte voorkeur voor kleuren of stijl niet zoveel input lever. Wel vind ik Pinterest een geweldige uitvinding, omdat ik daarin de sfeer en stijl van een fotoshoot kan weergeven. Klein tipje om het jezelf makkelijker te maken om bijpassende kleding te vinden. 🙂

We spraken net na het eten af, aangezien de zonuren in de avond in september snel teruglopen. Ik vind het welkende ‘gouden uurtje’ in de herfst zo ontzettend mooi, omdat het steeds een beetje zachter lijkt te worden. Het maakt alles heerlijk zacht en warm. Al vind ik een fotoshoot in volle zon ook echt heel erg mooi, avondzon blijft een grote favoriet.

Hier begonnen mijn ‘gekke dingetjes’. “Wat heb je nu toch weer meegenomen?” vroeg Tessa toen ik weer een stukje van een plastic zak rondom de lens trok. “Ik dacht dat jij tegen zwerfafval was?” Naast een opgetrokken wenkbrauw en een lieve glimlach heb ik niets gezegd, want eerlijk is eerlijk; het zag er bijzonder uit.

Kelly: “Nog een klein stukje naar achteren. Nog een klein stukje. Kun je nog een stukje naar achteren?”

Tessa: “Kelly, ik zit al in de struik. verder naar achteren lukt niet.”

Kelly: “Jawel, nog maar een klein beetje.”

En zoals ik gewend ben, deed Tessa netjes nog een stapje naar achteren. Nadat ze de struik weer uit mocht, moesten haar wilde krullen natuurlijk wel weer een beetje uitgeschud worden. 

Voor iemand die nog nooit een sigaret of shag heeft gerookt, heb ik toch een vreemde fascinatie voor rokende mensen. Ik weet niet precies wat het is, maar de rook vind ik vaak op een foto zo mooi uitkomen.

Ik wil hierbij duidelijk zeggen dat Tessa ondanks haar vele pogingen tot stoppen nog nooit succesvol is geweest, dus dat ik misschien heb aangespoord tot het roken van deze sigaret, maar dat ze alle andere sigaretten uit vrije wil rookt. Al is een groot deel van de wereld het niet helemaal eens is over ‘vrije wil’, maar die discussie wil ik niet aangaan, want ik ben bijzonder slecht in discussiëren. 

Lieve Tess, bedankt dat je (wederom) met me mee wilde, al was deze trip niet zo intens en avontuurlijk als onze andere uitstapjes in deze wijde wereld. Al maakte de wijn achteraf het wel weer wat intenser… 

Ook wat voor jou? Let’s meet!

Eigenlijk is een portretshoot met mij als een wandeling waarbij je van te voren net wat meer aandacht aan je kleding schenkt dan je normaal zou doen. Ik wil je voorzien van foto’s die jou weerspiegelen. Super leuk om te gebruiken voor je bedrijf, om zelf aan de muur te hangen en misschien zelfs wel zo leuk dat je ze uit wilt delen!